Zwemles in Aqualaren

Wij kunnen uw kind op een veilige en speelse manier leren zwemmen. Vaak is het zwemdiploma een van de eerste diploma’s die een kind haalt en gaat een leven lang mee! Vanaf 4 jaar kunnen kinderen deelnemen aan de zwemlessen. De lessen zijn 1 x per week en duren 50 minuten (in overleg met de receptie is 2 x per week ook mogelijk). Er wordt les gegeven van maandag t/m zaterdag en alle kinderen worden opgeleid volgens de normen van de NRZ en behalen het Nationale Zwemdiploma.

Zwemdiploma’s

De Nationale Zwemdiploma’s worden landelijk uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid en bestaan uit het Zwem-ABC en de Zwemvaardigheidsdiploma’s.

Het Zwem-ABC is de basis van goed zwemonderwijs. Je voldoet aan de Nationale Norm Zwemveiligheid als je het complete Zwem-ABC op zak hebt. Zwemveiligheid kan je alleen behouden door oefening. Het is belangrijk om te blijven zwemmen. 

Zwemdiploma A

diploma A Aqua

Je beheerst vaardigheden voor een zwembad zonder attracties. Zwemdiploma A is de opstap naar Zwemdiploma B en het complete Zwem-ABC.

 

Zwemdiploma B

diploma B BellaJe beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties, zoals een (wildwater)glijbaan, een golfslagbassin en een stroomversnelling. Zwemdiploma B is de tussenstap naar Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid.

 

Zwemdiploma C = Nationale Norm Zwemveiligheid

diploma C CocoJe beheerst vaardigheden voor een zwembad met attracties en in open water zonder stroming of grote golfslag, zoals recreatieplassen en bredere sloten/vaarten (behalve in de zee). Met dit diploma voldoe je aan de Nationale Norm Zwemveiligheid

Licentie Zwem ABC

In 2017 heeft Aqualaren de Licentie Zwem ABC uitgereikt gekregen.

In Aqualaren wordt lesgegeven volgens de methode van de Nationale Raad Zwemveiligheid. Dit geeft de volgende garanties:

  • Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  • Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC. Deze diploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnormen. Dit officiële diploma wordt bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  • De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  • Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Diplomazwemmen en Kijklessen

Kinderen in groep 4, B en C worden een week voor het diplomazwemmen in de les getest of zij mee kunnen doen met het diplomazwemmen. De kinderen ontvangen dan een formulier die ingevuld bij de receptie moet worden ingeleverd.

Af en toe is er de week na het diplomazwemmen een kijkles ingepland. U kunt dit terug lezen in de nieuwsbrief die wordt gemaild.

Foto’s en Video’s

In verband met de privacy wet is het niet toegestaan om foto’s en video’s te maken tijdens de zwemlessen, kijklessen en bij het diplomazwemmen, waar ook andere personen op staan.

Oefenuurtje

Iedere vrijdag van 18:15 tot 19:15 uur is het mogelijk voor ouders samen met hun kind te oefenen. Alle lesmaterialen liggen voor u klaar en er is een lesgever aanwezig om te helpen en advies te geven.

Gratis recreatief zwemmen

Kinderen die in één van onze 3 zwembaden op zwemles zitten mogen gedurende deze periode gratis recreatief zwemmen als ze onder begeleiding zijn van een betalende volwassene (dagkaart).

Inschrijvingen

U kunt uw zoon/dochter via de website of bij de receptie gratis inschrijven voor de zwemlessen op maandag t/m vrijdag tussen 14.40 uur en 18.10 uur. Zaterdag tussen 09.30 uur en 12.50 uur.

Privéles / Extra les

Er zijn diverse redenen om voor enkele of meerdere privé zwemlessen te kiezen. De persoonlijke begeleiding geeft het maximaal haalbare in zo kort mogelijke tijd. Zo kunnen bepaalde vaardigheden of knelpunten in het leren zwemmen doorgenomen worden. De lessen zijn volledig op maat op de leerling afgestemd.

De extra lessen zijn alleen op advies van de lesgever om op een apart moment een onderdeel extra te komen oefenen. U ontvangt hiervoor een formulier en kunt een afspraak maken bij de receptie.

Zwemmen in de zomervakantie

In de 6 weken van de zomervakantie is het in Aqualaren mogelijk door te lessen.

De zwemlessen worden gegeven op maandag-dinsdag-woensdag-donderdag en vrijdagochtend tussen 07.30 en 10.00 uur. Op de laatste zaterdag van de vakantie vind het diplomazwemmen plaats voor de kinderen die aan de eisen voldoen.

In de kleine vakanties vervallen de zwemlessen behalve op de zaterdagen o.v.b. 

Volwassen zwemles

Het is ook mogelijk voor volwassenen om zwemlessen te volgen in Aqualaren. Dit is op de dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.20 uur. ( niet in de schoolvakanties)

Share This